Får frågan om jag inte är sugen på något sött?

Nej, jag känner inget sötsug alls. Det stör vissa har jag märkt att jag inte äter kakor tex. Men jag vill ju inte ha. Jag är inte sugen,jag lovar. Varför är det så viktigt för vissa att man måste ta lite fika när det bjuds?

Jag vill inte ta en kaka för att jag vill inte ha tillbaks mitt sötsug som jag har haft. Det är så skönt att slippa. Det är samma som nikotin för mig och det vill jag inte vara beroende av.

Annonser

4 thoughts on “Får frågan om jag inte är sugen på något sött?

 1. Jag känner likadant. Folk tittar medlidsamt på en när man dricker sin släta kopp kaffe men jag lider inte. För 10 veckor sedan hade jag inte trott det var möjligt! 🙂

 2. Det är jobbig tnär folk liksom ska truga; ”Men en liiiiiten bit kan du väl ta. Det kan inte vara så farligt!!”.
  Jag vill _inte_ ha!! Jag väljer själv.
  Ingen skulle väl komma på idén att bjuda en alkoholist på ”bara liiiite alkohol” eller en knarkare på ”liiiite heroin”.
  Men om man säger att man är kolhydratsmissbrukare och inte tål sött blir men bemött med skepsis…
  Jag är så glad att jag kan klara mig utan allt sött, men jag har sug emellanåt. Mest pg a vanan tror jag. Jag brukade ALLTID äta något gott (läs; sött o onyttigt!!) när jag tittade på tv… Nu avstår jag helt. Kanske tar jag en kopp te med vispgrädde.
  Men jag skulle LJUGA om jag sa att jag inte suktar efter den sociala biten vad gäller att äta onyttighter. MEN jag vill hellre bli frisk och få må bra.

 3. Skriv din kommentar här!Stämmer på mig med! Jag har alltid varit en godisråtta och ett kakmonster men numera får jag bara huvudvärk när jag går förbi lösgodishyllan och jag har absolut inget sug vare sig om någon äter godis eller kakor bredvid mig. Det är så skönt att slippa försöka ha karaktär utan det bara ÄR så!

 4. Jag förstår inte heller det där med att folk blir helt till sig när man säger att man inte äter kakor eller godis. Ungefär som att de mår bra av att jag skulle ta en kaka bara för att det är fika. Jag vet inte. Jobbigt är det men jag är glad att jag har sådan viljestyrka att jag faktiskt inte rör kakorna. Finns många som skulle falla dit direkt som det bjuds…

Kommentarer inaktiverade.