Annika Dahlqvist falskt utpekad för att ha diabetes

Turerna kring Annika Dahlqvist har varit många. Den diet som hon förespråkar LCHF-diet­en, en kosthållning där man äter lite kolhydrater och mycket fett, har gjort henne till rikskändis men hon har också placerat henne i hetluften åtskilliga gånger – nu är det dags igen.

Skydda mot diabetes

”Dahlqvists LCHF-diet ska skydda mot diabetes – men hennes eget värde är för högt”, skriver Expressen.

– Det känns fruktansvärt detta. Att skriva att jag är sjuk bara utifrån ett test. Jag har inga förhöjda blodsockervärden, säger Annika Dahlqvist.

Vad som ligger till grund för Expressens ­uttalande är en glukosbelastningstest som hon sedan lade ut på sin blogg. Testet visade på förhöjda blodsockervärden – vilket inte är konstigt, utan snarare tvärtom, menar hon.

– Det tolkar jag ju bara som att min kropp inte tål ett så högt glukosintag ­eftersom jag inte äter kolhydrater annars, säger hon.

Annika Dahlqvist fruktar nu att många tror att LCHF-kost är farlig.

– Det är ödeläggande för många människor som skulle vara hjälpta av kosten, säger Annika Dahlqvist som själv ­menar att hon blev frisk efter att ha börjat med dieten för sju år sedan.

Medicin varje dag

– Jag hade fibromyalgi, tarmkatarr och magstrupskatarr och åt medicin för det varje dag. Efter att jag började med LCHF-dieten var jag frisk inom några månader. Det är ju kosten som håller mig frisk men så fort det skrivs något om mig så blir det snedvridet, säger hon.

Annika Dahlqvist har sedan i maj en anställning som familjeläkare på Stöde vårdcentral efter flera års placering i frysfacket av landstinget.

– Det är jätteroligt att ha börjat jobba igen, ­säger Annika Dahlqvist som önskar att hon får leva sitt liv utan plösliga påhopp från media.

– Jag önskar att de ­visade mig samma respekt som mot andra människor.

Upprörd. Annika Dahlqvist har sedan i maj en anställning som familjeläkare på Stöde vårdcentral. Glädjen över att återigen arbeta grumlas av Expressens artikel. ”Det är fruktansvärt att skriva att jag är sjuk bara utifrån ett test”, säger hon. Foto: Marie Öberg

Upprörd. Annika Dahlqvist har sedan i maj en anställning som familjeläkare på Stöde vårdcentral. Glädjen över att återigen arbeta grumlas av Expressens artikel. ”Det är fruktansvärt att skriva att jag är sjuk bara utifrån ett test”, säger hon.

Foto: Marie ÖbergFoto: Marie Öberg

http://dagbladet.se/nyheter/njurundamatfors/1.3846326-annika-dahlqvist-falskt-utpekad-for-att-ha-diabetes

Gottelisa skriver:

Det var många som påpekade  det stod om det tidningen. Nu har hon blivit sjuk av sin egen kost,din doktor.

Där ser du att fett är farligt mm

Gottelisa säger så här.Jag har inte fettskräck och jag tror på det är med Lchf:kost. Vi äter bara naturlig mat som kroppen behöver. Vi har bara tagit bort  pasta,ris,potatis,mjöl och socker i våran kost och äter massor av grönsaker istället. Vi håller koll på att vi inte får i oss för mycket kolhydrater för det blir vi tjocka och sjuka av och det vill vi inte.

Här hittar nu Annikas hemsida/blogg http://annikadahlqvist.com/ Läs där innan ni tror på det   som står i tidningen.

Annonser

One thought on “Annika Dahlqvist falskt utpekad för att ha diabetes

  1. Hennes kropp måste ju ha blivit chockad av så mycket socker på en och samma gång med tanke på att hon inte är vad och inte äter socker.
    Kolla istället på hennes HbA1c värde. Det ligger kanon och visar på att hennes blodsocker alltid ligger lågt annars.
    Jag som insulinbehandlad typ2 diabetiker tvivlar inte för en sekund att lchf är vägen till att må bättre.

Kommentarer inaktiverade.