Nyhetsmorgon om strikt LCHF-kost vid epilepsi

Hittade det här på kostdoktorn.se

Strikt lågkolhydratkost är inte bara en bantningsmetod, det har också spännande hälsoeffekter. En av de mer välstuderade sådana är förbättring vid epilepsi. Idag används det främst vid barnepilepsi när medicinering inte räcker. På Nyhetsmorgon igår berättade Otto och hans mamma om hur bra det kan fungera.

Sådan mat verkar förbättra epilepsi även hos vuxna. Det riktigt spännande är dock detta:

Möjligheter

Varför bara pröva lågkolhydratkost när mediciner inte fungerar? Alla epilepsimediciner har biverkningar, de bromsar hjärnan och minskar den mentala skärpan något. Varför inte rekommendera att testa lågkolhydratkost direkt?

Vid lindrigare epilepsi kan man kanske klara sig med mer liberal lågkolhydratkost. Åtminstone lär det minska behovet av mediciner. Då slipper man biverkningar och får en skarpare hjärna.

Åtminstone borde personer med epilepsi få veta att möjligheten finns. Sen kan de välja själva vad som är viktigast för dem: Socker och mjöl, eller att tänka klart?

Det som bromsar är förstås den föråldrade rädslan för naturligt fett. Så snart vi kan släppa den så kommer många möjligheter till bättre hälsa att öppna sig. Epilepsi är bara ett exempel.

[tv4play id=”2199542″ size=”medium”]

Annonser

2 thoughts on “Nyhetsmorgon om strikt LCHF-kost vid epilepsi

  1. Jag har blivit fri från migrän och gallbesvär, slutat med 4 mediciner. blodtrycket är snart normalt, kan det vara dåligt?

    • Abslolut inte dåligt. Det vet vi som äter den här kosten. Det är bara att gratuelera Kia, grattis till dig och din nya hälsa. kram Gottelisa

Kommentarer inaktiverade.