Vad väljer du på mackan?

Dagens fråga på Aftonbladet.se Vad väljer du på mackan?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15485578.ab 

Livsmedelsverket fortsätter att hävda att mättade fetter som finns i animaliska produkter, ­exempelvis smör, ost och mjölk, är dåliga för vår hälsa. De skulle ge oss hjärtinfarkter eller andra kärlsjukdomar.

Problemet är att Världshälsoorganisationen, WHO, för ett par år sedan tog i så de nästan kräktes för att en gång för alla bevisa hur farligt det är med smör.

De samlade ihop all tillgänglig forskning om mättade, omättade och fleromättade ­fetter.

Och de hittade ingenting. Inte ens en liten tummetott om att smör skulle vara farligt och margarin gjort på vegetabilisk olja nyttigt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15485578.ab

I Herrljunga dristade sig en knapp majoritet av politikerna att gå emot Livsmedelsverkets rekommendationer och rösta för att slänga ut lättmargarinerna från skolorna och dagis.

I stället ska barnen få riktigt smör eller Bregott.

Det var ett medborgarförslag som orsakade en våldsam debatt.

Och än är inte sista ordet sagt eftersom beslutet överklagats till förvaltningsdomstolen. I väntan på det utslaget fortsätter man att servera lättmargariner till knäckemackorna.

Gottelisas tankar: Vi har ju inte blivit friskare av att vi ätit margarin i Sverige. Jag har tagit bort mackan och har inte köpt margarin sedan jag började med LCHF. Nu är det bara feta mjölkprodukter och riktigt smör som äts i det här huset. Min son äter mackor ibland men det är med bregott.

Bra att Herrljunga politikerna reagerar, jag tycker det är hemskt själv att småbarn ska dricka lättmjölk och få i sig lättmargarin när det inte finns bevis på att det skulle vara bättre för oss.

Hur kan fett ha blivit  farligt för oss människor?  Vår  förtsa föda är  den fetaste bröstmjölken, vi människor behöver fett.

 

 

Annonser