Alkohol under viktminskning?

Tänkte på det jag skrev om viktminskning i inlägget innan. Det har inte fungerat att dricka alkohol under viktminskningen. Det kanske fungerar för många att dricka torrt vin mm men inte för mig.

Så det som har stoppat min viktminskning ibland är bär, choklad och alkohol, det tror jag iallafall. Så det är bara att ha tålamod och inte festa till det för ofta.

Unna dig vid fest ? Men hur ofta är det fest ? Det ser nog väldigt olika ut för oss alla.

Vad tror ni andra som har viktminskat med LCHF ? Fungerar det att dricka alkohol eller stoppar det viktnedgången?

Annonser

4 thoughts on “Alkohol under viktminskning?

 1. Jag tar ett glas vin nån gång.
  Men det blir mindre och mindre. Nu har jag inte druckit sen semestern och inte ens då blev det mer än kanske en flaska vin totalt under hela sommaren.
  Varför?
  Dels för att jag upplever att det faktiskt hämmar viktnedgång, dels för att jag helt enkelt inte tycker att det är nödvändigt, jag ser inga fördelar med det just nu.
  Det kanske ändrar sig, inte vet jag.
  Jag jobbar hårt på gymmet och det känns inte som att jag vill förstöra det hårda arbete jag utför där, bara för att få dricka lite.
  Kram!

  • Tack Lotta för kommentaren, alltid bra att höra hur andra gör så vi kan hjälpa varandra kram Gottelisa

 2. Jag tror det är väldigt individuellt om alkohol fungerar eller inte, om du vill gå ner i vikt.
  Min upplevelse är att det är någonting som lätt triggar till att äta mer, troligtvis inte bara enbart på grund av socker eller kolhydratinnehåll, utan av den enkla anledningen att alkoholen i sig hämmar våra signaler och trubbar av oss en del… vi ”bryr” oss helt enkelt mindre och lockas lättare att äta mer. Att alkohol även ofta förekommer i situationer där det också är en hel del mat inblandat och ofta även snacks (chips, godis…etc) späder på det hela ännu lite mer…
  Dessutom är det ju en dryck som är väldigt energirik och lätt att dricka sig till väldigt mycket extra energi bara av drycken i sig.
  Därför gäller det nog att vara väldigt uppmärksam på hur du själv fungerar när det kommer till akohol och vad som fungerar för dig.

  Bara lite tankar! 🙂

  Ha en härlig torsdagskväll!
  / Sonja

  • Bra tankar Sonja ! Jag själv blir väldigt sugen på det mesta när jag är lite bakis. Tack för din kommentar kram Gottelisa

Kommentarer inaktiverade.