Zuccini- och halloumibiffar

Tittar på halv åtta hos mig och det bjuds på goda biffar som jag tänkte att jag skulle testa någon dag. Istället för vetemjöl som det är i grundreceptet så kan man ha i fiberhusk.  Såg så gott ut tyckte jag och dottern, lätt att göra om så det passar oss som äter LCHF.

Laxlindad grissini och halloumibiffar

Zuccini- och halloumibiffar

150 g zucchini
2 st små schalottenlökar
100 g halloumi 
fiberhusk 
1 st ägg
1 msk hackad dill
Salt och peppar efter smak
Riv zucchinin grovt och pressa av så mycket vätska du kan, riv i halloumin.

 Blanda ner den finhackade schalottenlöken, hackad dill, fiberhusk och ägg, salt och vitpeppar.

 Forma små runda biffar som du steker 3-4 minuter på varsin sida eller tills de är gyllenbruna.

 Servera biffarna med löjrom, turkisk yoghurt, citronskiva och hackad schalottenlök.

 

Lax

75 g rumsvarm färskost
1.5 msk hackad dill
0.5 tsk finrivet citronskal
6 st tunna skivor rökt lax, skurna i 1.5 cm tjocka remsor 

Ljumma räkor 400 g skalade räkor
1 tsk ingefära
2 msk söt chilisås
0.5 msk hackad röd chili

orginal receptet hittar ni här http://www.recept.nu/erene—vimmerby/forratter/fisk-och-skaldjur/laxlindad-grissini-och-halloumibiffar/

 

Annonser