En lite uppdatering för den som är nyfiken på hur det går för Gottelisa

Många har frågat mig om varför jag inte bloggar längre ? Jag tog en paus helt enkelt, ibland måste jag pausa och reflektera över allt som sker, kände att det blev för mycket fokus för mig kring vikt. Jag gick verkligen in för det här med viktminskning att det tog så mycket fokus av mig. Mitt mål är att allt skall komma naturligt i mitt liv och det har tagit mig lång tid att hitta mitt sätt att leva mitt nya liv.

Nu undrar ni kanske om jag ballade ur helt och hamnade i gamla spår igen. Där kan jag lugna er, där kommer jag aldrig att hamna igen. Jag är så gott som sockerfri och tycker inte att det ger mig något. Jag har mina ”all-in dagar” då jag tillåter mig att äta  det jag vill, men sen är det stopp. Jag mår bäst av att äta strikt LCHF men ibland så släpper jag lite på tyglarna.

Jag måste ha tyglar, jag måste tygla sockermonstret i mig, den vågar jag inte väcka till liv igen. Jag vill aldrig mera blir beroende av socker.

Vikten håller sig ganska stabil och kläderna är i storlek medium, så jag klagar inte. Jag njuter verkligen nu av att köpa fina färgglada kläder. Då blir man extra taggad att ta extra rundan och äta bra LCHF mat.

Men nu känns det som jag är tillbaks i min nyfikenhet om allt som skrivs om kost och hälsa. Nu är jag inne och läser viktbloggar och hejar på alla som kämpar där ute. Såg på Biggest Loser och jäklar vad bra den här säsongen var. Jag blev jäkligt taggad av dem här människorna.

Jag accepterar att alla är olika och att alla hittar sitt sätt att gå ner i vikt och hålla vikten. Men man är väldigt utanför om man inte äter socker. Folk har fortfarande svårt att acceptera att jag inte äter socker, några blir provocerade av det fortfarande efter 2,5 år. Jag kör mitt race och det funkar för mig.

Har börjat få tillbaks lite bloggtankar och hoppas att jag kommer att uppdatera lite mera. Men det finns så otroligt bra viktbloggar så vet inte riktigt om jag har så mycket mera att ge. Det var så roligt när det rörde sig neråt på vågen och – 20 kg var en helt underbar känsla. Men nu tror jag inte att jag kommer att gå ner så mycket mera. Men vägen är lång till ett hälsosamt liv, eller ? Vad säger ni?

Ha det gött och ge inte upp !!!!!!!!!

// Gottelisa

Annonser

4 thoughts on “En lite uppdatering för den som är nyfiken på hur det går för Gottelisa

  1. Välkommen tillbaka! Du kan ju tänka som jag gör nu att du skall inte gå ner i vikt ( hetsaktikt primärt ) utan att du bevarar din hälsa o vikt o lever o äter gott samtidigt! Testa lite olika förbränningshöjande kryddor o testa lite olika former av behagliga motionsformer som tilltalar dig, kanske?! Hur går det för brorsan din då?

    • Tack Farmor Kaisi, kul att mina gamla läsare är kvar. Det är skönt nu när man inte behöver gå ner i vikt utan som du säger bara tänka på sin nuvarande vikt och hälsa. Min bror har tyvärr hamnat rejält i sockerträsket, men nu kanske han tänker om när någon undrar på bloggen:) Tack för din kommentar kram Gottelisa

  2. Härligt att du är på banan och fortsätter med bra mat! 🙂
    Tycker absolut du ska blogga! Alltid roligt att få läsa nya inlägg! 🙂
    Kram
    //Lana

Kommentarer inaktiverade.