Hitta din egna väg om du vill viktminska

Alla är vi olika, för att lyckas gå ner i vikt måste man hitta en kost som funkar hela livet och inte bara tillfälligt.

Jag tycker att det jag gör funkar för mig och att det är hållbart. Men det tar tid att förändra ett helt livs ätbeteende.

Vet när jag startade min blogg(2011) om jag råkade lägga ut en bild på majs eller ngn rotfrukt så blev det ramaskri. Det är inte Lchf!

Jag har alltid tänkt att jag äter alla grönsaker, kollar inte kolhydrater på grönsaker. Jag äter morötter flera gånger i veckan för att det är gott och nyttigt. Jag äter även banan till filen och det är istället för flingor. Frukt äter jag ibland, för att det är gott.

Det kan inte vara för strikt för mig för då blir det tråkigt med maten, jag måste orka och hålla min kost. 

På semestern är jag inte lika strikt, då tillåter jag mig äta det jag vill ha. Men även där har det blivit bättre val med åren.

Det jag gör funkar för mig , det har tagit tid att komma dit jag är idag. Vikten har pendlat men jag tycker att jag snabbt kommer på banan igen.

I början var det en sorg att aldrig mera äta det ena eller det andra. Men det har också blivit bättre med åren. Min hjärna var ju kapad av sockermonstret, så det tog tid. Har haft många återfall , men rest mig upp och fortsatt min egna väg.

Så mitt tips är om du vill viktminska, gör det som funkar för dig och ha inte bråttom. 

Lycka till ! 

// Gottelisa 

Annonser